Oct 19, 2014

Jom bergambar!
glitter-graphics.com

     Selagi masih ada masa untuk bersama di Laman Rindu selagi itu aku akan mencoret kenangan di dalamnya.Dan tentunya gambar memainkan peranannya sebagai penghubung kepada catatanku.Kerana terlalu banyak gambar maka ianya aku gabungkan menjadi satu.So....lets all these pictures be my storyteller.


Gambar 1-Hafiz/Hadif




This was taken during my short visit to their home.Sukar untuk  menolak permintaan mereka sekiranya telah berjanji untuk datang.Jadi sempatlah aku menyiapkan mereka untuk ke sekolah agama dan melihat kerja sekolah mereka.

Gambar 2-Its my house...and i love it
  
         Almost a decade living in Rawang,leaving my hometown segamat aku rasa this is the best homey for us. .Meskipun di residensi yang sama  dan telah menyewa 8 tahun di ground floor sebelum ini,gaya ala-ala hotel yang serba ringkas di kediaman baru ini makes me feel more comfort.Apatah lagi dari tingkat 3 kini pandangan kami lebih luas dan terbuka. Rumah ini sebahagiannya dilengkapi dengan perabot milik tuan rumah,jadi mana-mana barang yang tidak perlu kami hantarkan ke rumah kosong kami di kampung.So di sini segalanya tampak sederhana dan very homey.

Gambar 3-Wedding 

  Menghadiri 2 majlis perkahwinan Zuhaira a very cute and glamour chemist teacher from my ex-workplace SMKTD dan saudara sebelah suami pada 30 Ogos lalu.Met ex-principle Pn Zakiah dan ex-PK1 Pn.Rojmah.From Keramat To Tampin we were stuck at the highway,so kami lewat sampai namun layanan tetap mesra...Sembang santai loghat nogori.Keluar cerita adat,suku dan bla...bla...

Gambar 4-unexpected meeting

                  My sentimental.....memorable.....valuable .......sweetest time. 

Gambar 5-It's All about my gediks girl...Ala


secreto behind the sun-glass.sakit mata rupanya.Tengok juga mata Lin..bengkak macam orang menangis.Jangkit kak Bilah...katanya.Balik Raya puasa tempohari...Incidentally masa ni kami menghantarnya ke stesen bas Putra untuk dia balik Terengganu.So people might be thought they were badly crying sebab nak berpisah.

Recent Pictures-Pulang beraya Eid Adha

Jumpa kembali dengan si cute ni...berlatar belakangkan kehijauan dan wangian segar bunga selepas hujan di Laman Nursery KnN,my SIL

Makan..makan....dan makan lagi

Masakan abang Din memang very tasteful.Therefore kami sekali lagi berpeluang menikmatinya on  Eid Adha eve day.Saudara  -mara memang tetamu istimewa yang diundang.Kami raikan sekali majlis harijadi abang Yusof dan Hadif




Warna-warni di hari Raya

Warna Mesra dan Syahdu


Warna  family 
Warna Ceria

Selesai menziarah Kubur arwah ayah,kami ke Kuing Patah..Kunjungan raya ke rumah Makcik Jeah.


Sembang Keluarga

Sembang punya sembang tercetus idea dari my cousin aku yang glamor ni untuk buat reunion family.Is this for real??????


Normala: Di sini ....(merujuk tempat yang sesuai untuk gathering nanti.The place where we used to play during our childhood).

Pizza Time@ Pizza Hut

Yup kami singgah makan di sini.Big makan....berkeping2 dengan pelbagai rasa dan gaya coz we were really starving.


GAMBAR- COUSIN BROS  

Tiada yang lebih melekakan mereka selain melayani game di dalam gadget masakini.

Alahai atok Dollah ni....uzur dan tidak boleh berenggang dari Atok Kamisah...


Laman Rindu : Gonna post more some other time.Enough for a time being

Oct 7, 2014

Keabadian Cinta 2 Hati-Radhie/Diela

Dah telaluuuuuu lama tak buat cerita.Tetiba rasa nak buat suatu post baru sebab terlalu banyak gambar yang tersimpan di dalam hand-phone dan tab yang aku rasa perlu dipindahkan ke album Laman Rindu.Rangkaian Kenangan yang dirakamkan dalam pelbagai aksi dan gaya melahirkan suatu ceritera paling sentimental dan berharga untuk dikongsi bersama menjadi satu memori keabadian Cinta.Every one is familiar with this word "Sharing Is Caring.So Here are my one to be shared looking.

            5 and 6 Sept 2014@ Kluang-Penyatuan dua hati
sah hanya dengan sekali lafaz ...Amiiinnnn
Serasi bersama...

I just spending my little time here..Sempat merasakan kemeriahan dan keseronokan di sini.
Moments @Taman Seri Puteri-JB

Aqif ....very cheerful on the lovely dais.
Biru....not at all.Kinda turqoise actually

Selfiesssssss sebelum mempelai tiba....

Inilah dia Walimatul Urus....kunjungan,kemesraan,pertemuan semula dan kemeriahan suasana
Normala,our lovely cousin juga hadir.I knew that she will never dissappointing kak long.Her coming being a focus...Kak Ros dan Cikgu Rizal juga tidak pernah menghampakan kami.Majlis ini telah mempertemukan semula antara guru(Cikgu Rizal) dan murid(Normala). 

Bersama Kak Habsah sebagai penyambut tetamu juga 2 orang adik aku Adah dan Ani sebagai peneman,kami memang tak kering gusi dibuatnya.Kak Besah ni betul2 "pua".Gelaknya memang havoc.Dia bukan setakat menyambut tetamu,tetapi melayan mesra HER CLICKS from Hosp.Permai.Tu yang asik hilang dari sisi kami.

 
a very caring grandfather

More Scenes before D'Day

Kami mencuri peluang untuk meraikan harijadi Nabilah.Biarpun simple tapi persekitaran yang cantik di Country Garden JB melahirkan satu sentimental value buat Bilah.



Lepak santai di tepian pantai
Comey tak budak ni...
tak puas melihat panorama alam di sini.

After d'Day
Mr.n Mrs Yusoff seafood treat
KUKUP 

  Pose acting after kenyang makan.


Jalan-Jalan ke Tg Piai,pulak........
ingin tahu....
 Tanjung Piai  known as'Tanah Terselatan Benua Asia' dibina pada 2001. Gentian konkrit mesra alam berukuran 20 m tinggi dan 10 m lebar ini dibina oleh kerajaan negeri Johor. Warna kelabu pada mercu tanda Tanjung Piai menggambarkan kekayaan hutan paya pakau.Dua pelepah Paku Piai raya (acrostichum aureum) diukir di permukaan mercu  bagi mengabadikan sejarah nama Tanjung Piai. Paku Piai didapati tumbuh dengan banyaknya bersama dirian bakau di sini. Tanjung pula bermaksud tanah atau tanah tinggi yang menganjur ke laut. 



Tg.Piai Resort






Selepas menikmati keindahan Alam dikala senja berlabuh kami beransur pulang.

....banyak touched moment.Yerlah setelah berhari di sini dan dikelilingi riuh rendah saat untuk berpisah adalah sesuatu yang menyentuh hati.


Macam budak cute ni yang pasti akan teringat2 dan terkenang2  everything that she had been thru.
Alahai Ninie

Laman Rindu: Selamat Pengantin Baru Radhila Radhi/Diela.Semoga kekal bahagia hingga ke Jannah-Love story song dedicated to you both