Dec 7, 2014

A time for another memories

Ini reaksi dua anak dara aku bila diberitahu yang we'll off to Penang.Bersama Kak long,Aman dan along kesemuanya dengan  3 buah kereta ianya suatu perjalanan yang menyeronokkan and I like to say that, it was a kind of  konvoi to  Konvo Nabilah di USM.
With our first experience menaiki feri siapa yang tak seronokkan...
we are in actions

Dari KL ke USM lebih kurang 5 jam perjalanan darat dan 45 minit feri Alhamdulillah kami selamat sampai dan terus mengambil Nabilah yang sedia menanti kami di USM.Homestay oh Homestay.....pencariannya saje memakan masa. Aku yang satu kereta dengan 5 little heroes di atas semakin jadi haru biru dengan riuh rendah mereka....Sekali ditengking suruh diam oleh along,sekali mereka senyap....kemudian riuh semula...

Finally...we found it...berhenti makan dan relaxed ourselves di homestay yang cantik.
Malamnya kami dibawa berjalan di padang kota oleh adik along yang datang ke penginapan kami.
  
Night walked at Padang Kota

OK THIS IS IT


Her words
"
Alhamdulillah now im officially graduated in degree of science mathematic. Thanks to my parents, lecturers and friends. Mak ayah terimalah hadiah yang x seberapa ni".Fizikal aje kecik tapi she is very smart in mental.


We share the excitement too

Hafiz....semoga bakal mengikut jejak
Kejayaan anak....kebanggaan ayah
kebahagiaan emak juga


tumpang sekaki....ambik aura untuk anak sendiri nanti

Seronokkan Farah bergaya dengan Jubah....waiting for your turn


 Suka-suki @ Karnival 

One n only Hadif....nak join water ball tapi kerana demam hanya bertahan beberapa minit di dalamnya...
Hafiz,Kimie dan Jijie enjoyable rolling in the ball.


While kak long and abg Yusof di dewan dgn majlis konvo Nabilah kami pula dengan hal masing-msing sehinggalah kami berhenti makan dan bersantai  di padang .
Awish  a very genle n soft spoken boy minta paklong Hafiz pakaikan kasut utknya.

Selesai majlis konvo Nabilah kami bergegas pula untuk mencari kedai jeruk popular Pak Ali...Malangnya due to our misunderstanding tentang tempat  yang terkenal dengan jeruk pala dan lain-lain pickels tu kami  berpecah lalu berlainan arah.
Kami bertolak balik ke KL pada malam itu juga dan sepanjang perjalanan aku tertidur keletihan...
Thank so so so much to my beloved kak long for the treat to Penang.I wish you all the best in life dan happy perfoming UMRAH.Semoga dipermudahkan segalanya dan pulang dengan selamat.


Laman Rindu : Rindu memang sering datang bertamu.With a background song "A time for us really touched.

Oct 25, 2014

jogging....katanya

Hari ini selepas Solat Subuh tergerak hati nak berjogging .....Tgok pndngan luar jendela yg berkabus memberi semangat baru utk kembali berjogging.I can't denying that jogging ni sekadar aktiviti hangat2 tahi ayam aje...

                                      hujan lebat semalaman menajadiakan langit diliputi kabus....sejuk dan dingin.

Sun shines beautifully


Lokasinya tidak jauh dari rumah,lebih kurang 5 minit memandu.

Lin,my jogging partner. "Mak jom jogging.Lin dah gemuk! katanya.




We were more excited enjoying the beautiful place here.Cool and 
clean.



Laman Rindu : Badan sihat,Minda cerdas.